Una în plus

Vorbeam ieri cu câţiva dintre colegi despre noua taxă în ceea ce priveşte maşinile. Dacă ai maşină, în afară de plata asigurării RCA, trebuie să mai achiţi şi rovinieta, impozitul anual pentru maşina respectivă, taxa de primă înmatriculare (în cazul în care îţi cumperi o maşină din străinatate). Ei bine, pe lângă astea, guvernanţii noştri se pregătesc să introducă o nouă taxă : taxa de autostradă (suplimentară rovinietei), pentru cei aproape 700 km. Din câte ştiu, momentan, România are în folosinţă doar 320 de km de autostradă. Diferenţa va urma să se dea în folosinţă, dar nu ştim când. Însă noi plătim de pe acum această taxă.
Alte detalii, aici.

Trăim bine, nu?

Despre Delisia

https://coltdesuflet.wordpress.com/
Acest articol a fost publicat în ● Made in Romania și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Una în plus

  1. Mary zice:

    Mai exista vreo tara pe Pamantul asta care sa perceapa taxa pentru autostrada?

    • Delia zice:

      Se plateste doar la punctele de trecere, doar daca circuli pe autostrada respectiva. Numai in Romania se plateste si asta, plus alta taxa pe care o platesc toti cei care au masina, indiferent daca circula pe autostrada sau nu. :-j
      Altii sunt destepti. Construiesc autostrazi din fonduri europene. Noi suntem prosti! Construim din banii nostri… :-j

  2. Lusio zice:

    Romania.. tara tuturor posibilitatilor……negative.

  3. Pingback: Pasiune | Wish of Love. Summer Love

  4. ZuZu zice:

    Am auzit ceva de o taxa pe spatiile verzi, ceva de genu ca daca vrei sa ai acces la ANUMITE parcuri trebuie sa platesti… ce poate fi mai mai aberant de atat :|
    Romania nu stie alceva decat Taxe si Impozite, nicidecum de un rasfat, o vacanta sau ceva asemanator celor doua…
    Si app compara taxa de imatriculare pe teritoriul romaniei (nu merita sa o scriu cu R mare) cu cea de la bulgari…sa fugim cat mai putem ! ;))

  5. addicted zice:

    Idiots. In curand vom plati taxa de/pentru aer!

  6. creve zice:

    ar trebui să plătească și ei impozitele pe următorii 30 de ani (cam atât va mai trece până să avem niște autostrăzi cât de cât decente și terminate).

  7. Paul zice:

    desi e trist, mi-ai adus aminte de un banc :

    Basescu, dupa alegeri, in fata natiunii:
    – Sa traiti bine!
    Basescu, la 2 ani de la alegeri:
    – Sa traiti!
    Basescu, la sfarsitul mandatului:
    – Mai traiti?

  8. klausen1976 zice:

    stai asa … poat cade Boc … Ponta&Co promit ca vafi o lume ca o gradina de trandafiri :)

  9. Ovidiu zice:

    Care autostrada ? :)) …. Pe langa faptul ca intr-un an o sa achitam prin ” impozite” masina de doua ori cat a costat ea, mai vor si bani pentru un lucru ce nu exista !?..:)) Dacare erau autostrazi cum sunt si in alte tari mai ziceam , da asa… :)) :-j.. . Bataie de joc !

  10. Fata, eu am auzit ca astia au inventat nu stiu ce rovinieta electronica… probabil de-asta s-au gandit sa bage inca o taxa…sau poate ca autostrada aia te duce in al 9-lea cer de trebuie sa dai bani doar ca sa circuli pe ea :-? alt motiv nu vad! :lol:

    • Delia zice:

      Faza cu rovinieta electronica e ca esti inregistrat intr-o baza de date in momentul cand platesti rovinieta (sau daca ai platit-o deja). S-au instalat nu stiu cate camere in toata tara, si cand treci pe langa ele, automat esti verificat in acea baza de date. Daca se descopera ca nu ai platit rovinieta, primesti amenda acasa. :)

Lasă un comentariu