14 noiembrie – Ziua Mondiala a Diabetului

Ziua Mondiala a Diabetului se marcheaza in intreaga lume pe data de 14 noiembrie, incepand cu 1991, fiind declarata astfel de catre Federatia Internationala de Diabet si Organizatia Mondiala a Sanatatii. A fost pentru prima data cand o boala necontagioasa a fost recunoscuta de catre ONU ca boala populationala.

In fiecare an, in lume, dar si in Romania, se celebreaza aceasta zi, ocazie cu care sunt derulate campanii de constentizare, educare si preventia diabetului. Ca si in cazul preventiei cancerului sau a bolilor cardiovasculare si in cazul diabetului ar trebui sa se aplice Regula celor 60 de minute: mai mult de 60 de minute pe zi pentru activitate fizica si mai putin de 60 de minute pentru televizor, computer si jocuri video, a afirmat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet.

Directia de Sanatate Publica Alba ne informeaza ca pe langa activitate fizica trebuie sa respectam un regim de viata corespunzator si medicatie adecvata in caz de necesitate.  Diabetul Zaharat continua sa fie o problema prioritara de sanatate publica. Este cea mai frecventa boala endocrina si poate da nastere la complicatii care se dezvolta in timp, complicatii ce afecteaza ochii, rinichii, sistemul nervos, inima si vasele de singe. Nu trebuie sa uitam maxima: „Este mai bine sa previi decat sa tratezi „.

Hula Hoop pentru Diabet
Anul acesta, Sanofi-Aventis si Zentiva lanseaza cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului o campanie numita „Hula Hoop pentru Diabet”, care promoveaza importanta educatiei si a preventiei printr-un stil de viata sanatos. De ieri, 13 noiembrie, doritorii de informatii suplimentare despre diabet vor putea intra si pe siteul www.hoop4diabetes.com, pe care il pune la dispozitie compania Sanofi-Aventis.

Pentru alte detalii click aici .

Despre Delisia

https://coltdesuflet.wordpress.com/
Acest articol a fost publicat în ● Campanii, ● from the world. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s