Înlocuitorul lui World Trade Center începe să prindă contur

Freedom Tower, clădirea care va înlocui turnurile World Trade Center culcate la pământ în 2001, va fi terminată în 2012.Freedom Tower

Freedom Tower se va înălţa la mai bine de 540 de metri (1.776 de picioare, cifră aleasă pentru a face referire la anul în care a fost semnată Declaraţia de Independenţă) deasupra Manhattanului, va avea o bază cubică şi va găzdui peste 240.000 de metri pătraţi de spaţiu pentru birouri. În 2012, la 11 ani de la atentatele de la 11 septembrie, turnul va fi dat în folosinţă. În zona unde s-au prăbuşit cele două turnuri va fi amplasat de asemenea un monument pentru comemorarea celor 2.986 de persoane care şi-au pierdut viaţa în cel mai de amploare atac terorist din Statele Unite scrie esquire.com .
În ianuarie 2008, primele două macarale şi-au făcut apariţia pe şantier, iar până la sfârşitul lunii februarie, 9.400 de tone din cele aproape 50.000 de tone necesare pentru ridicarea turnului fuseseră deja comandate.

Grinzile de oţel care vor alcătui scheletul Freedom Tower sunt turnate la fabrica Arcelor, situată în oraşul Differendange din Luxemburg. În octombrie 2008, construcţia începuse să se ridice deja de la pământ, situându-se la aproximativ 4 metri deasupra nivelului stăzii, potrivit NYTimes.com . În 2006, când proiectul turnului a fost făcut public, se intenţionase ca Freedom Tower să devină cea mai înaltă clădire din lume, însă această poziţie a fost ocupată deja de Burj Dubai, cu o înălţime de 818 metri.
Procesul de construire a turnului a însemnat în acelaşi timp deshumarea rămăşiţelor nerecuperate, odată cu săparea temeliei care cântăreşte 120 de tone. În jur de 40% dintre victimele atentatelor nu au fost niciodată identificate. Un alt aspect puţin cunoscut este faptul că rămăşiţele a peste 700 de oameni au fost găsite după 11 septembrie pe acoperişul unei clădiri de 40 de etaje, situată vizavi de turnurile gemene.

Sursa: Cotidianul.ro

Despre Delisia

https://coltdesuflet.wordpress.com/
Acest articol a fost publicat în ● from the world. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s