Dieta sănătoasă şi sportul reduc riscul de cancer la sân !

CERCETARE l Potrivit statisticilor din Marea Britanie, aproximativ 45.000 de femei primesc cancer-mamar-shutterstock-resizediagnosticul de cancer la sân în fiecare an.

Femeile s-ar putea feri de cancerul la sân dacă ar avea o alimentaţie sănătoasă şi ar face sport cel puţin o jumătate de oră pe zi, relevă un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului (WRCF). Cercetătorii completează că femeile care beau alcool, au o dietă bogată în săruri şi grăsimi şi sunt sedentare au un risc ridicat de a dezvolta celule cancerigene la nivelul sânilor.

Un alt studiu al experţilor de la Colegiul American de Medicină Sportivă din Seattle arată că exerciţiile fizice efectuate zilnic pot reduce riscul apariţiei cancerului la sân cu aproximativ 40 la sută, în rândul femeilor de peste 30 de ani. Cercetătorii din Seattle au efectuat cercetarea pe un eşantion de 4.296 de femei, pe care le-au pus să completeze un chestionar legat de volumul de exerciţii fizice efectuate în anumite perioade ale vieţii: între 10-15 ani, 15-30 de ani, 30-50 de ani şi peste 50 de ani. Astfel, în urma unui control medical, s-a constatat că femeile active care au trecut de vârsta de 30 de ani din punct de vedere fizic sunt mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer la sân.

Potrivit statisticilor din Marea Britanie, aproximativ 45.000 de femei primesc diagnosticul de cancer la sân în fiecare an. Specialiştii de la Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului spun că, dacă femeile ar respecta câteva norme elementare pentru a avea un stil de viaţă sănătos, cel puţin 18.000 dintre ele ar putea scăpa de această maladie.

„Aceasta este dovada clară a faptului că un stil de viaţă nesănătos duce la apariţia acestor boli. Suntem acum mai siguri decât oricând că, prin limitarea cantităţii de alcool pe care îl beau, menţinând o greutate sănătoasă şi având un stil de viaţă mai sănătos, femeile ar avea un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer la sân”, concluzionează Martin Wiseman, de la WRCF.

( Ziarul Gândul )

Reclame

Despre Delisia

https://coltdesuflet.wordpress.com/
Acest articol a fost publicat în ● din viata, ● from the world, ● Read & Learn. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dieta sănătoasă şi sportul reduc riscul de cancer la sân !

  1. Pingback: 1 octombrie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului de Sân « ●◦ Someday. Somewhere. Somehow. ◦●

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s