Salvaţi Copiii – Siguranţa copiilor pe Internet

Mereu spunem…”noi n-aveam ce au ei acum!”. Dar cine e de vină pentru copiii care folosesc internetul fără ştirea noastră, pentru copiii care merg cu telefoanele in buzunar încă din clasa a 2 a? Ei sau noi? Nu eşti un părinte modern dacă nu îi dai multă libertate copilului tău, dar nu-l educi cum trebuie.
 
Ai grijă de copilul tău!
 
Internetul NU e ceea ce pare ! Internetul are feţe ascunse !
O campanie SIGUR.INFO

Conform site-urilor   www.salvaticopiii.ro  şi  www.sigur.info :

În perioada mai – iulie 2009, Helpline.sigur.info a primit peste 250 de apeluri şi sesizări. Peste 75% dintre apeluri au fost valide, problemele semnalate cel mai des fiind hărţuirea şi abuzul pe Internet sub toate formele sale – agresiunea verbală, calomnierea, furtul de date personale. Conform sesizărilor, agresiunea verbală şi calomnierea au loc preponderent între adolescenţi (14-17 ani), prin programele de mesagerie şi e-mail, victimele acestor abuzuri fiind, în majoritatea cazurilor, fete. Cauzele principale sunt legate de diverse conflicte personale între cei implicaţi, precum eşecul relaţiilor sau dorinţa de răzbunare. În privinţa furtului de date, acesta se produce prin preluarea unor poze sau date personale  – de exemplu numărul de telefon –  de pe reţelele sociale şi postarea lor pe alte site-uri, în contexte defăimătoare, fără acordul persoanelor respective.
 
Dintre problemele semnalate de copii şi tineri, cităm: “Problema mea este următoarea: o persoană pe care nu o cunosc  s-a folosit de pozele mele şi a făcut o adresă de Hi 5 cu pozele copiate de pe adresa mea de Hi 5. Adaugă poze pe care eu nu le deţin, procurându-le de  la prieteni în timpul conversaţiilor pe net”. (Alina , 16 ani)
 
“Ce pot face în situaţia în care numele, poza, ID-ul şi numărul de telefon mi-au fost postate pe anumite site-uri făra acordul meu? De atunci primesc telefoane obscene şi propuneri pe messenger. Cui mă pot adresa?” (Bianca1, 17 ani)
 
Alt pericol cu care copiii se confruntă în mediul on-line sunt site-urile cu conţinut ilegal sau dăunător – de obicei site-uri care îndeamnă la violenţă, ură rasială sau discriminare ori site-uri cu conţinut pornografic. De asemenea, există pericolul de a intra în contact cu abuzatori, persoane întâlnite în chat-rooms sau prin schimbul de mesaje, care pot exploata naivitatea copiilor şi comite abuzuri sau infracţiuni, precum abuzuri sexuale ori fizice la adresa copilului sau membrilor familiei acestuia, furturi etc.
 
Apelanţii au obţinut din partea operatorilor helpline.sigur.info informaţii cu privire la modalităţile de intervenţie şi metodele de protecţie împotriva acestor pericole.  S-a observat, astfel, necesitatea unor reglementări legale stricte privind mediul on-line, precum şi a unei colaborări mai eficiente între instituţiile şi autorităţile abilitate să prevină sau să intervină în astfel de cazuri.
Pentru a putea oferi copiilor şi adolescenţilor cunoştinţe şi instrumente pentru protecţia în noul mediu tehnologic,  Salvaţi Copiii a încheiat, în cadrul programului Sigur.Info, un nou parteneriat, pe termen nelimitat, cu Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii de securitate IT la nivel mondial.

Anunțuri

Despre Delisia

https://coltdesuflet.wordpress.com/
Acest articol a fost publicat în ● Campanii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Salvaţi Copiii – Siguranţa copiilor pe Internet

  1. Dacă tot ai abordat un subiect aşa de sensibil din multe puncte de vedere, eu am o întrebare mai mult retorică: oare cum pot controla şi jocurile de pe calculator? Ştiu un caz în care copilul şi-a cumpărat un joc cu NARUTO şi, după ce termina toate nivelurile, avea şi o secvenţă de dragoste! Aşa a aflat un puşti de 10-11 ani cum a fost el conceput, înainte de a avea discuţia asta cu părinţii lui! Eu nu pot să mă joc pe calculator ca să văd finalul, să ştiu dacă îl cumpăr sau nu. Bine, nu sunt de acord nici cu navigarea pe site-uri de publicare şi distribuire de filme, jocuri, muzică! E multă tentaţie şi acolo! Să le blochez – ar fi o variantă! Dar se duce la colegul! Nu spun că nu sunt de acord, ci doar că trebuie să lucrăm împreună! Să ne ajutăm părinţii între noi, căci altfel muncim degeaba! :|

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s