I’m back :D

Hmm…să îmi adun gândurile şi să încep astfel :

1. LA MULŢI ANI, mamiiii !!! Azi e ziua mamei mele… Îi doresc multă sănătate şi linişte sufletească pentru că asta e cel mai important, cel puţin aşa consider eu. Să-mi trăiască încă 50 de ani, şi să fie fericită. Love u mom’. :x

2. Am fost iar plecată. În afara ţării… Cei dragi ştiu unde :-) Câteva zile de dezmăţ ;)) Ne-am distrat. Spun „ne-am”, deoarece n-am fost singură. Am fost cu el :-) …şi a fost bine. Am colindat aproape toate ţările : Italia, Slovenia, Croaţia, Ungaria, din greşeală am ajuns şi în Austria :)) A fost suuuuper :x , chiar dacă la un moment dat s-a adunat oboseala şi simţeam că nu mai rezist. Pe urmă au urmat câteva zile de dezmăţ în ţară…cu nebunii :))

Abia am ajuns acasă. Sunt frântăăă. Nopţi nedormite, sau dormite câte 3 ore, de la 7 la 10 dimineaţa :)) Ehh, acum intru în perioada de recuperare, deoarece de săptămâna viitoare o iau de la capăt :)) Abia aştept. \:d/

Am fost de multe ori plecată în afară, şi am început să găsesc deosebiri dintre ţara noastră şi restul ţărilor din Europa… Îmi amintesc de verile care le-am petrecut pe litoralul românesc, şi nu numai acolo, şi la munte, la iarba verde când mergeam cu prietenii… Mereu mă uitam în jur… şi… oamenii se distrau, se simţeau bine şi plecau. Da, dar fără să strângă resturile. În urma lor rămâneau cutii de plastic, metal sau sticlă, pachete goale de ţigări, pungi sau mai ştiu eu ce nu le-a mai fost de folos şi au fost aruncate la voia întâmplării. Mă întreb dacă acei oameni care nu se gândesc nicio secundă la planeta asta fac la fel şi acasă la ei ?! Acolo unde mănâncă îşi lasă resturile? Cum poţi pleca dintr-un loc în care te-ai simţit bine, lăsând o cocina în urma ta? E lipsă de interes sau de educaţie? Când oare ne vom civiliza?

În fine, asta e doar una dintre notele distinctive prin care ne deosebim de restul ţărilor… Pe alte meleaguri n-o să vedem aşa ceva niciodată, mai ales în Austria. Ţara asta e imaculată. În Italia e la fel, de Germania nu mai zic. Cât am fost la mare în afara ţării, am observat că pe nisipul lor nu gaseşti mucuri de ţigară, nu gaseşti sticle aruncate etc. Poţi duce un trai decent, şi nu o să simţi niciodată că stai în mizerie. Îţi face plăcere să iţi petreci vacanţele în oricare altă parte, numai în România nu. Ajungi la acelaşi cost, oarecum :)

În fine. Şi… în final… aceeaşi întrebare : oare când ne vom civiliza?

Despre Delisia

https://coltdesuflet.wordpress.com/
Acest articol a fost publicat în ● Gânduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la I’m back :D

 1. cristina zice:

  Austriaaaaa :X
  Austria sisisisiisilika:))

  :*:*:* Te ube :X !

 2. cristina zice:

  Oricum ..
  Hai …
  Minte-ma … :D
  Zi k nu ti-o placut ?
  ;;) :X:X:X

 3. addicted zice:

  Ohhh presimt ca soon ne vom ” calatori ” impreuna. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s